Ilkka Remeksen uutuustrillerissä presidentti on kadoksissa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Ilkka Remeksen Tornadossa Suomi valmistelee Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilasjohdon pyynnöstä salaista tapaamista, jonka syy on Ukrainan sotaa kiireellisempi.

Tornado
Ilkka Remes, Tornado, WSOY 2022, 446 sivua Teos on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.

Venäjän sotilastiedustelu GRU on epäonnistunut Ukrainassa ja sen operaatioita on paljastunut lännessä. Ne ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu valtavan organisaation aktiivisuudesta. Venäläisvakoojien ujuttamisessa maailmalle Suomi on ollut jo vuosikymmenten ajan perinteinen portti, jonka lopulta suomalaiset itse avasivat selälleen.

”Yli 30 000 inkeriläisen niin sanotun paluumuuton Suomeen mahdollistanut päätös tehtiin salamyhkäisesti, suomettuneesti ja KGB:n ohjaamana”,

Ilkka Remes sanoo.

”Osa tätä reittiä tulleista vakoilijoista on aktiivisia ja osa nukkuvia, tarpeen vaatiessa aktivoituvia. Myös nyt, poikkeustapauksena koko Euroopassa, Suomen itäinen portti on rakosellaan ja viisumeita myönnetään henkilöille, joiden todellisista tarkoitusperistä ei ole mitään tietoa.”

Tornadon henkilöihin kuuluu inkerinsuomalainen illegaali agentti, joka päällepäin on tavallinen IT-konsultti, mutta joka todellisuudessa hoitaa Suomessa ja Ruotsissa GRU:n tieteellis-teknistä tiedustelua, yhtä Venäjän tärkeimmistä ja menestyksekkäimmistä osaamisalueista.

Hänen tärkein kohteensa on Ruotsin huippunykyaikainen Blekinge-sukellusveneluokka, joka uhkaa Venäjän herkintä ja kehittyneintä vedenalaista sotilasteknologiaa. 

”Ruotsi on kummajainen”,

Remes sanoo.

”Rauhanrakentajaksi itsensä profiloinut maa tuottaa suurvaltojen rinnalla uuden polven hävittäjiä ja sukellusveneitä tavalla, johon mikään muu Ruotsin kokoluokan valtio ei lähimainkaan pysty.”

Sukellusvene jää Tornadossa loukkuun Landsortin rotkoon Itämeren syvimmässä kohdassa samaan aikaan kun Königstedtissä Vantaalla on alkamassa huipputapaaminen, joka on ajanut Suomen valtiojohdon puun ja kuoren väliin.

25-vuotiskirjailijajuhlavuottaan viettävän Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänen Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen teostensa ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa jälkeen.

Saatavilla sidottuna.

Lähde WSOY

spot_img