Riiko Sakkisen uusi kirja tutkii Fuengirolan suomalaisyhteisöä taiteen keinoin

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Jaa somessa

Riiko Sakkinen tutkii suomalaista identiteettiä kirjassa Los moimoi de Fuengirola, keskityen erityisesti Fuengirolassa asuvaan suomalaisyhteisöön.

Riiko Sakkinen tutkii suomalaista identiteettiä kirjassa Los moimoi de Fuengirola. Kirja kertoo Fuengirolassa asuvasta suomalaisyhteisöstä, jonka jäsenet elävät eristäytyneinä suomalaisessa kuplassaan. Sakkinen on haastatellut paikallisia suomalaisia ja koonnut taustamateriaalia taideprojektiksi.

Teoksiin kuuluu keksittyjä tilastoja ja kaavioita, jotka provosoivat ja herättävät keskustelua. Sakkisen mukaan suomalaisyhteisö Fuengirolassa on eräänlainen suomalaisuuden utopia.

Kirjan on toimittanut Serlachiuksen johtaja Pauli Sivonen. Tämä teos liittyy myös Serlachius-museon näyttelyyn, joka avautuu 15. kesäkuuta 2024.

Sakkinen valmistui Kuvataideakatemiasta Helsingissä vuonna 2002 ja on asunut Espanjassa vuodesta 2003 lähtien. Häntä on aina kiinnostanut suomalaisuuden tutkiminen taiteen keinoin, ja nyt hän löysi sopivan aiheen Fuengirolasta.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Parvs

spot_img