Manuaali on kriittinen kuvaus digitalisoitumisen varjopuolista

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Klaus Maunukselan esikoisromaani Manuaali on kertomus digitaalisesta maailmasta, jossa toisen ihmisen kohtaaminen muistuttaa tutkimusmatkaa ulkoavaruuteen.

Kun puhelin hajoaa, todellisuus ympärillä alkaa rakoilla. Klaus Maunukselan esikoisteos on romaanin muotoa uudelleen ajatteleva kirja, joka kuvaa teknologisen maailmasuhteen haurautta.

Klaus Maunuksela
Klaus Maunuksela. Kuva Meri Björn.

Mitä nopeisiin yhteyksiin perustuvalle elämälle tapahtuu, kun tekniikka pettää ja käyttöliittymä lakkaa toimimasta? Manuaali kysyy myös, mitä ihmisruumiille on tapahtunut digitalisoituneessa yhteiskunnassa ja millaista voisi olla jälkidigitaalinen ruumiillisuus.

”Manuaali on minulle kirjamuotoinen yritys tavoittaa jotain olennaista siitä, millaista nykyelämä on. Olen kiinnostunut siitä, miten elämästä on tullut yhä enemmän optimoimiseen perustuvien ohjeiden manuaalimaista suorittamista. Toisaalta olen kiinnostunut virheistä, katkoksista ja bugeista. Tuntuu, että jumittamisessa on jotain vapauttavaa. Manuaalissa tämä näkyy paitsi suhteessa digitaalisuuteen ja teknologiaan myös sukupuoleen ja seksuaalisuuteen. Maskuliinisuus on eräänlainen tekniikka, jonka avulla luovia eri tilanteissa. Kirjassa näytän mitä tapahtuu, kun se lakkaa toimimasta,”

Maunuksela kuvailee

Klaus Maunuksela on dramaturgi, kirjoittaja ja taiteilija-tutkija. Hän on kirjoittanut aiemmin näytelmiä, esseitä, kokeellisia librettotekstejä ja tehnyt esitystaidetta vapaalla kentällä.

Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi dramaturgian alalta ja tekee parhaillaan taiteellista väitöstutkimusta Teatterikorkeakoulussa. Manuaali on Maunukselan esikoisteos.

Lähde Kustannusyhtiö Kosmos

spot_img