Justin Doyle vanhan musiikin vierailevaksi professoriksi Sibelius-Akatemiaan

Aiheeseen liittyvää

Kirjailijaliiton 10 000 euron arvoiset palkinnot jaettu

Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnetään kirjailija Maarit Verroselle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Harri István Mäelle.

Kiihkeä tietokirja kertoo eurooppalaisista jalkapalloheimoista

Mitä jalkapalloseuran kannattaminen merkitsee? Yksitoista legendaarista otteluparia avaa näkymän Euroopan historiaan ja risteäviin identiteetteihin.

Antti Auvisesta Teoston hallituksen uusi puheenjohtaja

Teoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti säveltäjä Antti Auvinen.

Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä

Punkistakin ammentavan bändin Olkaa tyytyväisii -kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista.

Jaa somessa

Vierailuprofessuuri on vuoden mittainen ja alkaa 1. elokuuta 2022.

Englantilainen kapellimestari Justin Doyle on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailevaksi professoriksi. Professuurin tarkoituksena on muun muassa vahvistaa vanhan musiikin koulutusta sekä tiivistää yhteistyötä laulumusiikin, kirkkomusiikin ja kuoronjohdon koulutusten välillä.

Kapellimestari Justin Doyle
Justin Doyle

Innostava ja syvällisesti musiikkiin paneutuva Doyle (synt. 1975) on noussut nopeasti yhdeksi sukupolvensa johtavista vanhan musiikin kapellimestareista. Hän aloitti musiikin opiskelun Westminsterin katedraalin kuoropoikana ja päätyi Cambridgen King’s Collegeen.

Nykyään hän toimii Berliinin RIAS-kamarikuoron taiteellisena johtajana ja kapellimestarina, opettaa Hans Eissler -musiikkikorkeakoulussa sekä johtaa niin vanhan musiikin huippuorkestereita kuin sinfoniaorkestereita eri puolilla Eurooppaa.

Vierailijaprofessorina Doyle tulee muun muassa luotsaamaan teemoitettuja vanhan musiikin opetusprojekteja ja osallistumaan keskeisesti vanhan musiikin aineryhmän Barokkiakatemia-toimintaan. Hänen kauttaan myös yhteistyöhön laulumusiikin, kirkkomusiikin ja kuoronjohdon koulutuksen kesken Sibelius-Akatemiassa toivotaan uudenlaisia muotoja ja mahdollisuuksia.

Doyle on vuodesta 2019 toiminut menestyksekkäästi Sibelius-Akatemiassa kuoronjohdon vierailevana opettajana osana kansainvälistä vierailijaohjelmaa, ja palaute hänen työskentelystään on ollut poikkeuksellisen ylistävää.

”Doylen työskentelyssä yhdistyvät hienosti sekä tieto että tunne; hän malttaa harjoittaa teoksia yksityiskohtaisesti kuitenkaan soiton iloa tuhoamatta, vaan päinvastoin inspiroiden muusikot uusiin ulottuvuuksiin”,

kertoo vanhan musiikin aineryhmän johtaja Annamari Pölhö.

Vierailijaprofessuuri osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuoden 2019 alussa käynnistynyttä kansainvälistä vierailijaohjelmaa. Se on Sibelius-Akatemian koulutusta täydentävä ohjelma, johon kutsutaan oman erityisalueensa johtavia taiteilijoita eri puolilta maailmaa. He työskentelevät Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja opettajien kanssa periodimuotoisesti, pääsääntöisesti vuoden tai kahden vuoden jaksoissa.

Ohjelman perustamista ovat tukeneet Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lähde Taideyliopisto

spot_img