Wishing Well: Space Invaders

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Jaa somessa

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen singlen tulevalta Sin And Shame albumiltaan. Space Invaders on mahtipontisella introlla ja aavemaisella Moog-kuviolla maustettu hevibiisi, joka sisältää melodisia instrumentaaliosioita. Yllättäen kappaleessa ei ole mukana bändin tavaramerkkiä Hammond urkuja lainkaan, vaan ne on korvattu syntetisaattoreilla. Biisin innoittajana on toiminut legendaarinen 80-luvun Space Invaders -arcadepeli.

Kappaleen ovat kirjoittaneet bändin kitaristi Anssi Korkiakoski ja ex-basisti Rick Becker.
Sinkun yhteydessä julkaistaan myös promovideo, jonka on kuvannut ja editoinut bändin luottomies Jussi Koskinen.

Wishing Well - Space Invaders
Wishing Well – Space Invaders

”Tämä biisi on mukavalla tavalla erilainen monellakin tapaa, mutta tietysti syntikat ovat meille uusi juttu. Myönnän, etten innostunut aluksi Hammondien pois jättämisestä, mutta kun löysin upean Moog-soundin ja sovitin syntikkaosuudet, niin saimme tästä mukavan raikkaan kuuloisen biisin. Vaihtelu virkistää ja vaikka synat sopivat tähän biisiin, niin aion siitä huolimatta pitää Hammondeista kiinni hamaan tappiin asti, koska näin vanhalle koiralle ei voi opettaa enää kovin montaa uutta temppua”, toteaa bändin nestori Arto Teppo.

”Digitaaliset muovilelut ei ole minun juttuni, jätän valikkosekoilut suosiolla muille. Luotan vanhaan rautaan ja jalopuuhun enemmän kuin ohjelmoituihin lataussoundeihin. Aion pitää bändin sisällä tässä asiassa vanhan liiton puolia, olen perinteisten arvojen mies”, Arto jatkaa.

”Tämä biisi on vanha kuin taivas mutta syntikoilla ja sovituksella tästä tuli ainakin meille hieman modernimpi biisi. Space Invaders oli loistava peli ja saatiin siitä hyvä ja heviin aina istuva sci-fi -teema mukaan, kieli poskella totta kai. Biisin instrumentaaliosan melodiakuvion kirjoitti Rick Becker joskus takavuosina ja olen iloinen, että se saatiin nyt käytettyä tässä yhteydessä”, sanoo kitaristi Anssi Korkiakoski. ”Uudella levyllä on jonkin verran uusia soundeja harkitusti ja maltilla mukana, ne tuovat mielestäni meille sopivasti uutta ilmettä. Lisäksi on tietysti kiva kiusata aiheella Artoa, se pitää meidät virkeinä”, hän jatkaa.

Sin And Shame albumi julkaistaan 17.3. Bändi soittaa levynjulkaisukeikan Helsingin On The Rocksissa 31.3.2023 Peer Güntin lämmittelijänä.

Wishing Wellin kokoonpano on:
Pepe Tamminen – laulu
Arto Teppo – Hammond-urut
Matti Kotkavuori – basso
Juha Kivikanto – rummut
Anssi Korkiakoski – kitara

spot_img