Wishing Well: Space Invaders

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Sjón ja Skugga-Baldur

Islantilainen Sjón (s. 1962) on mielenkiintoinen tapaus kulttuurikentällä yleisesti...

Jaa somessa

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen singlen tulevalta Sin And Shame albumiltaan. Space Invaders on mahtipontisella introlla ja aavemaisella Moog-kuviolla maustettu hevibiisi, joka sisältää melodisia instrumentaaliosioita. Yllättäen kappaleessa ei ole mukana bändin tavaramerkkiä Hammond urkuja lainkaan, vaan ne on korvattu syntetisaattoreilla. Biisin innoittajana on toiminut legendaarinen 80-luvun Space Invaders -arcadepeli.

Kappaleen ovat kirjoittaneet bändin kitaristi Anssi Korkiakoski ja ex-basisti Rick Becker.
Sinkun yhteydessä julkaistaan myös promovideo, jonka on kuvannut ja editoinut bändin luottomies Jussi Koskinen.

Wishing Well - Space Invaders
Wishing Well – Space Invaders

”Tämä biisi on mukavalla tavalla erilainen monellakin tapaa, mutta tietysti syntikat ovat meille uusi juttu. Myönnän, etten innostunut aluksi Hammondien pois jättämisestä, mutta kun löysin upean Moog-soundin ja sovitin syntikkaosuudet, niin saimme tästä mukavan raikkaan kuuloisen biisin. Vaihtelu virkistää ja vaikka synat sopivat tähän biisiin, niin aion siitä huolimatta pitää Hammondeista kiinni hamaan tappiin asti, koska näin vanhalle koiralle ei voi opettaa enää kovin montaa uutta temppua”, toteaa bändin nestori Arto Teppo.

”Digitaaliset muovilelut ei ole minun juttuni, jätän valikkosekoilut suosiolla muille. Luotan vanhaan rautaan ja jalopuuhun enemmän kuin ohjelmoituihin lataussoundeihin. Aion pitää bändin sisällä tässä asiassa vanhan liiton puolia, olen perinteisten arvojen mies”, Arto jatkaa.

”Tämä biisi on vanha kuin taivas mutta syntikoilla ja sovituksella tästä tuli ainakin meille hieman modernimpi biisi. Space Invaders oli loistava peli ja saatiin siitä hyvä ja heviin aina istuva sci-fi -teema mukaan, kieli poskella totta kai. Biisin instrumentaaliosan melodiakuvion kirjoitti Rick Becker joskus takavuosina ja olen iloinen, että se saatiin nyt käytettyä tässä yhteydessä”, sanoo kitaristi Anssi Korkiakoski. ”Uudella levyllä on jonkin verran uusia soundeja harkitusti ja maltilla mukana, ne tuovat mielestäni meille sopivasti uutta ilmettä. Lisäksi on tietysti kiva kiusata aiheella Artoa, se pitää meidät virkeinä”, hän jatkaa.

Sin And Shame albumi julkaistaan 17.3. Bändi soittaa levynjulkaisukeikan Helsingin On The Rocksissa 31.3.2023 Peer Güntin lämmittelijänä.

Wishing Wellin kokoonpano on:
Pepe Tamminen – laulu
Arto Teppo – Hammond-urut
Matti Kotkavuori – basso
Juha Kivikanto – rummut
Anssi Korkiakoski – kitara

spot_img