Curimus – Garden of Eden

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Jaa somessa

Nykypäivän death metal ja rässi ovat jääneet itselläni melkoisesti takavasemmalle. Mukavuusalueeni on lähinnä aina ollut vanhemman klassikkotavaran parissa ja esimerkiksi Morbid Angelin Altars of Madness sujahtaa kajareista pihalle melkoisella automaatiolla yleensä, kun koko genreä haluan varsinaisesti kuulla. Hieman uudemmista esimerkiksi superkokoonpanon Hail of Bulletsin debyytti on kovalla soitolla ollut aina ja Festerdayn viimeisin pitkäsoitto. Näistä kuitenkin on jo kiitettävästi aikaa.

Insomniumin lisäksi taannoin kuitenkin Bloodred Hourglass todisti Godsend -albumillaan, että melodinen dööds ainakin elää ja voi hyvin Suomessa. Nyt puolestaan eteeni pläjähti kotimaisen Curimuksen pari vuotta sitten julkaistu täyspitkä Garden of Eden. Levy pitää sisällään mukavan rouheat soundit ja kovaa teknistä kuolonmetallia. Vaikka kappaleiden kesto ei päätä huimaa, biisien sisällä tapahtuu jatkuvasti kaikkea jännittävää ja etenkin todella monipuolisesti! Soitto on tiukkaa, tarkkaa ja kuten äsken mainitsin, niin äänimaailma on juuri sopivan karski tällaiselle musiikille. Soundit ovat kirkkaat, mutta liialliselle kliinisyyden puolelle ei onneksi mennä.

Garden of Eden kattaa kymmenen kappaletta ja levy on oikeastaan juuri sopivan kestoinen tällaiselle musiikille. Laatu pysyy tasaisen kovana jatkuvasti ja hieman yllättäen varsinaista lempibiisiä on jopa todella vaikea valita. Uhkaavasta introsta lähtien homma siis toimii kokonaisuudessaan erinomaisesti ja optimaalinen kesto mahdollistaa bändin runttauksen kuuntelemisen sopivina annoksina. Jos varsinaisesti suosikkia pitäisi etsiä niin hieman erikoinen 72 lienee valintani.

Jos Curimus ei ole bändinä tuttu, niin orkesteri kannattaa ehdottomasti tsekata! Tuttuun tapaani en numeroita platalle jaa, mutta näin laadukkaalla meiningillä luulisi astetta suurempien ovien ulkomaita myöten kutsuvan melko nopeasti.

– K.Leijala

spot_img