Aalto-yliopiston opiskelijoiden töitä laajasti esillä Budapestin muotoilunäyttelyssä

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Mistolan Lasiset Linnut – Kun laulajat ovat lähteneet

Mistolan Lasiset Linnut on julkaissut esikoispitkäsoittonsa Kun laulajat ovat...

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

’Ai niin, minä olen muuten Lee’ palkittiin Punni-palkinnolla

Eveliina Talvitien kirjoittama ja Jani Ikosen kuvittama 'Ai niin, minä olen muuten Lee' voitti Lastenkirjainstituutin arvostetun Punni-palkinnon.

Jaa somessa

Budapestissa järjestetään loka-marraskuussa Design Without Borders -näyttely, jossa on esillä yhteensä 214 taiteilijan teoksia 24 maasta. Joukossa on myös laaja valikoima Aalto-yliopiston muotoilu- ja arkkitehtialan opiskelijoiden töitä.

-maija-fagerlund-muotoiluosasto-biocolour changing seasons

Tämänvuotisen näyttelyn painopiste on suomalaisessa muotoilussa. Teosten valikoima tarjoaa kattavan kuvan suomalaisen muotoilun kansainvälisestä asemasta sekä suomalaisen muotoiluopetuksen painotuksista erityisesti kestävän kehityksen, avoimuuden ja luovuuden saralla.

Monet näyttelyn taiteilijoista käsittelevät töissään ajankohtaisia sosiaalisia ja ekologisia aiheita, kuten kestävyyttä tai sosiaalista vastuuta. Sarjavalmisteisten töiden ohella esillä on myös yksittäisiä huonekaluja ja asusteita, prototyyppejä sekä kokeellisia töitä.

Design Without Borders -näyttely järjestetään nyt 18. kertaa. Vuosien saatossa tapahtuma on laajentunut yhdeksi alueen merkittävimmistä muotoilun ja taiteen tapahtumista. Tapahtuman nimi kuvastaa sen kansainvälisyyttä, alueellista vuoropuhelua, eurooppalaista yhtenäisyyttä ja eri taiteen muotojen vaikutusta toisiinsa.

Suomen Unkarin-instituutti FinnAgora tukee tämänvuotisen näyttelyn toteutusta. Näyttelyn kuraattorit ovat vaatesuunnittelija Szilvia Szigeti sekä sisustussuunnittelija Tamás Radnóti.

Lähde FinnAgora

spot_img