Aalto-yliopiston opiskelijoiden töitä laajasti esillä Budapestin muotoilunäyttelyssä

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Punk-yhtye Crackwhore iskee jälleen – Uusi single ”War on Drugs”

Punk-yhtye Crackwhore on iskenyt jälleen, julkaisten kiistanalaisen ja aikaa kuvaavan singlen "War on Drugs". Nyt ja tässä on musiikkimaailman puhutteleva uutuus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Verdin Requiem ja Rocklegendoja Tampere-talossa Keväällä

Tampere-talon kevät houkuttelee musiikin ystäviä Verdin teoksella ja legendaarisilla rockartisteilla. Kansainvälinen ja kotimainen musiikkielämys tarjoaa kaikea oopperasta rockiin.

Jaa somessa

Budapestissa järjestetään loka-marraskuussa Design Without Borders -näyttely, jossa on esillä yhteensä 214 taiteilijan teoksia 24 maasta. Joukossa on myös laaja valikoima Aalto-yliopiston muotoilu- ja arkkitehtialan opiskelijoiden töitä.

-maija-fagerlund-muotoiluosasto-biocolour changing seasons

Tämänvuotisen näyttelyn painopiste on suomalaisessa muotoilussa. Teosten valikoima tarjoaa kattavan kuvan suomalaisen muotoilun kansainvälisestä asemasta sekä suomalaisen muotoiluopetuksen painotuksista erityisesti kestävän kehityksen, avoimuuden ja luovuuden saralla.

Monet näyttelyn taiteilijoista käsittelevät töissään ajankohtaisia sosiaalisia ja ekologisia aiheita, kuten kestävyyttä tai sosiaalista vastuuta. Sarjavalmisteisten töiden ohella esillä on myös yksittäisiä huonekaluja ja asusteita, prototyyppejä sekä kokeellisia töitä.

Design Without Borders -näyttely järjestetään nyt 18. kertaa. Vuosien saatossa tapahtuma on laajentunut yhdeksi alueen merkittävimmistä muotoilun ja taiteen tapahtumista. Tapahtuman nimi kuvastaa sen kansainvälisyyttä, alueellista vuoropuhelua, eurooppalaista yhtenäisyyttä ja eri taiteen muotojen vaikutusta toisiinsa.

Suomen Unkarin-instituutti FinnAgora tukee tämänvuotisen näyttelyn toteutusta. Näyttelyn kuraattorit ovat vaatesuunnittelija Szilvia Szigeti sekä sisustussuunnittelija Tamás Radnóti.

Lähde FinnAgora

spot_img