Hyvinkään taidemuseo juhlii julkaisemalla teoksiaan ja paljastaa tulevan museokeskuksen nimen

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 16/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Beethovenin ’Fidelio’ resonoi Tampereella Susanna Mälkin tahtipuikon alla

Susanna Mälkki johtaa Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talossa, mukana suomalaiset tähtilaulajat.

Jaa somessa

Hyvinkään taidemuseo julkaisee valikoiman teoksistaan kaikille avoimessa ja maksuttomassa verkkopalvelu Taide.Artissa. Julkaisu on osa museon syntymäpäiväjuhlallisuuksia, jotka huipentuvat Hyvinkään taidemuseon ja kaupunginmuseon muodostaman uuden museokeskuksen nimen julkaisuun taidemuseon 40-vuotispäivänä 13.1.2022.

”Halusimme taidemuseon 40-vuotispäivän kunniaksi julkaista osan kokoelmistamme verkkoon, jotta ihmiset löytäisivät ne paremmin. Rohkaisemme ihmisiä käymään katsomassa teoksia. Kaupunki omistaa teokset, joten kaupunkilaisillehan ne oikeastaan kuuluvat”,

sanoo museonjohtaja Tuomas Ravea.
Tanssiva Pariisi -teos
Yrjö Saarinen: Tanssiva Pariisi, 1930, liimaväri kankaalle, kuva: Ella Tommila

Hyvinkään kaupunki omistaa noin 2 600 taideteoksen kokoelman, josta taidemuseo pitää huolta. Teokset ovat kotimaisia, pääasiassa Hyvinkäällä ja sen lähiympäristössä asuneiden ja vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksia 1900- ja 2000-luvuilta.

Nyt julkaistavan 340 teoksen kokonaisuuden yhteensä 116 taiteilijalta on tarkoitus tarjota kattava läpileikkaus taidemuseon kokoelmiin. Julkaisun yhteydessä teosten tiedot tarkastettiin ja ne pyrittiin taustoittamaan mahdollisimman hyvin.

Taidemuseon kokoelman kannalta keskeinen taiteilija, pitkään Hyvinkäällä asunut ja työskennellyt taidemaalari Yrjö Saarinen (1899–1959) korostuu valikoimassa voimakkaasti.

”Sen lisäksi päätimme valikoida mukaan tähän ensimmäiseen julkaisemaamme teoserään kokoelmataiteilijoita, jotka ovat olleet omana aikanaan Hyvinkään taide-elämän keskeisiä hahmoja. Mukana on myös teoksia kansallisesti merkittäviltä taiteilijanimiltä, vaikka heillä ei olisi suoraa sidettä Hyvinkäälle”,

kertoo intendentti Aura Dufva teosten valintaprosessista.

Julkaisu on osa museon toimia kokoelman saavutettavuuden lisäämiseksi. Nyt jokaisella halukkaalla on mahdollisuus omalta kotisohvalta käsin tutustua siihen kokoelmatyöhön, jota museolla on 40 viimeisen vuoden aikana tehty.

Lähde Hyvinkään museot

spot_img