Arvostelussa: Colony Collapse Disorder – The Scientic Method

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Taapelitaivas voitti Toisinkoinen-palkinnon

Anu Kolmonen voitti Toisinkoinen-palkinnon romaanilla Taapelitaivas, joka käsittelee elämää syrjäytyneenä maaseudulla.

Taina Niemelle Savonia-palkintoehdokkuus!

Taina Niemi on saanut Savonia-palkintoehdokkuuden koukuttavalla esikoisromaanillaan Ämpärikesä. Teos käsittelee nuoruuden haasteita ja on täynnä toivoa.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Jaa somessa

Colony Collapse Disorder on Brien Hindmanin ja Philipp Münchin kolmas sähköhyökkäys, josta nitoutuu hienovaraisesti niin 80-luvun koulukunnan viitteitä kuin nykyajan terävää kylmää rytmiikkaa.

Colony Collapse Disorder

Tuotanto-osaaminen on kohdillaan, sillä onhan puikoissa – dark electron vanhoille ystäville tutuksi tullut – Philipp Münch, joka muistetaan sellaisista projeketista kuten Synapscape ja The Rorschach Garden.

Osittain voisi sanoa, että liikutaan välillä jopa Einstürzende Neubautenin viivoittamalla tiellä, mutta The Scientic Method -levy on kokonaisuudessaan aivan eri maastoa omilla monimutkaisilla epämääräisillä rytmeillään ja synkähköillä lyriikoillaan.

Luvassa on paljon peräkkäistä toistumista eri sävelkorkeudella, ihan kuin osa DNA-kaksoiskierteestä, joka koostuu kahdesta toisiinsa kiinnittyneestä juosteesta: Brien Hindmanin ja Philipp Münchin symbioottisesta audioluonnoksesta.

The Scientic Method ei ehkä ole kokonaan uudenlaisen ajattelutavan synty, mutta ainakin se tuo uuden tavan nähdä maailmaa, kuuntelemalla, ja kehittyy lineaarisesti ja kumuloituvasti kohti absoluuttista totuutta.

– K. Strömsholm

spot_img