And Then You Die – Electric Uterus

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Digitoidun lehtiaineiston tutkimuskäyttö jatkuu vuosina 2023–2027

Kansalliskirjaston digitoimien sanoma- ja aikakauslehtien tutkimuskäytön mahdollistava uusi sopimus on solmittu vuosiksi 2023–2027. Sopimus koskee mukana olevia yliopistoja ja korkeakouluja.

Jaa somessa

Vaasalainen pioneeri ja pitkänmatkan juoksija, ATYD, sai alkunsa jo vuonna 1990. Matka on ollut pitkä, monimutkainen, monipuolinen ja niin värikäs kuin mustalla pystyy maalaamaan. ATYD tunnetaan parhaiten siitä, että heitä ei tunneta. He, jotka ovat heihin joskus törmänneet keikoilla vesitorneissa tai nähneet klubeilla strobojen ja savun peittämän verhon takaa, muistavat kyllä heidät.

Kolmenkymmenen vuoden aikana bändi on saanut aikaan massiivisen diskografian, joka sisältää vankan kokonaisuuden ja moniulotteisen maaston lisäksi remixejä, splittejä, videoinstallaatioita, levy-yhtiön ja erimuotoisia soundtrack-omaisia projekteja.

Uusin tuotos Electric Uterus ei poikkea jo tutuksi havaitusta kaavasta – kaava ei ATYDin kohdalla silti ole toistuva itseään kopioiva derivaatan määritelmä – mutta silti läsnä on haikeampi ja lämpöisempi rock-henki, jonka ympärille rakentuu analogisia elementtejä ja elämän pettymyksen uurteet.

Electric Uterus on eklektinen ja nykyistä maailmankuvaa reflektoiva omaperäinen levy, jota kuunnellessa ei huomaa ajan kulkua. Tuntuu, että ATYD on löytänyt nyt omantakeisen tyylinsä, joka ei enää ole Swansin tai Godfleshin viivoittama tie, vaan matka, joka vie paljon syvemmälle omaa identiteettiään. Eroosio on kuluttanut ja kuorinut esiin uudenveroisen CMX-hengen, joka on tummanpuhuva ja jonka edessä maailman onnellisin kansa saa hymyillä.

– K. Strömsholm

spot_img