Arvostelussa: Colony Collapse Disorder – The Scientic Method

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Colony Collapse Disorder on Brien Hindmanin ja Philipp Münchin kolmas sähköhyökkäys, josta nitoutuu hienovaraisesti niin 80-luvun koulukunnan viitteitä kuin nykyajan terävää kylmää rytmiikkaa.

Colony Collapse Disorder

Tuotanto-osaaminen on kohdillaan, sillä onhan puikoissa – dark electron vanhoille ystäville tutuksi tullut – Philipp Münch, joka muistetaan sellaisista projeketista kuten Synapscape ja The Rorschach Garden.

Osittain voisi sanoa, että liikutaan välillä jopa Einstürzende Neubautenin viivoittamalla tiellä, mutta The Scientic Method -levy on kokonaisuudessaan aivan eri maastoa omilla monimutkaisilla epämääräisillä rytmeillään ja synkähköillä lyriikoillaan.

Luvassa on paljon peräkkäistä toistumista eri sävelkorkeudella, ihan kuin osa DNA-kaksoiskierteestä, joka koostuu kahdesta toisiinsa kiinnittyneestä juosteesta: Brien Hindmanin ja Philipp Münchin symbioottisesta audioluonnoksesta.

The Scientic Method ei ehkä ole kokonaan uudenlaisen ajattelutavan synty, mutta ainakin se tuo uuden tavan nähdä maailmaa, kuuntelemalla, ja kehittyy lineaarisesti ja kumuloituvasti kohti absoluuttista totuutta.

– K. Strömsholm

spot_img