ED BANGER & THE NOSEBLEEDS: Riding the Whirlwind/Be Who You Wanna Be (Hiljaiset Levyt HIKS-083) 2023

Aiheeseen liittyvää

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Luupäitä tarvitaan jälleen – Mick Herronin palkittu vakoojasarja jatkuu

Brittikirjailija Mick Herron nousee John le Carrén paikalle vakoilukirjallisuuden mestariksi.

LOOSE PRICK: Meidän laulu, demot 78 – 79 (Hiljaiset Levyt HIKI-081) LP, 2023

No niin, Loose siis lopettaa ensi kuussa toimintansa. Hiljaiset julkaisi yhtyeen alkuaikojen demot vinyylinä tähän uran loppuun. Biisit ovat olleet joskus saatavilla epämääräisillä CDr:illä ja on ihan hyvä juttu, että nämä ovat nyt kunnolla tallessa.

Jaa somessa

Tässä on sitten taas eräs vanha legenda Suomijulkaisulla. Ei legenda siksi, tai no miksei siksikin, että Ed Banger (Edmund Garrity) esiintyy A-puolella Edinä ja B-puolella toisena persoonanaan Edwiinana.

Mutta juu, Nosebleedsin vuoden -77 single Ain’t Bin To No Music School myi yli 10000 kappaletta ja oli pikkuhitti. Siitä bändi parhaiten muistetaan, biisihän on lukuisilla punkkokoelmilla.

Ed lauloi myös Slaughter & The Dogsin (jonka roudarina hän oli toiminut) comeback-levyllä Bite Back, joka tehtiin Slaughter-nimellä v.1980. No HENKILÖN ura on jatkunut katkonaisena näihin päiviin asti ja Nosebleedskin teki paluun triona (jossa Ed on ainoa alkuperäisjäsen) joskus 2014 ja viime vuonna tuli pitkäsoitto Revolution X, josta tämän seiskan A-puoli on.

No, biisit eivät niinkään ole punkkia, vaan mennään tuonne vähän kauemmas jonnekin New York Dolls -aikoihin.

Riding… on ihan ok keskitien rockbiisi, mutta olisi huomattavasti parempi ilman tuota ärsyttävää dää-däd-däd-dädädäd-dädä-kohtaa.

Tuo Be Who…, jossa Ed esiintyy Edwiinana, on paljon parempi saman lajityypin edustaja ja jostain syystä hänen laulunsa kuulostaa tässä paljon miehekkäämmältä kuin A-puolella, liekö tämä tarkoituksellista hämäystä juttujen perusteella hyvinkin hauskalta mieheltä/naiselta? Biisin sanoma tulee varmasti jo nimestä selväksi ja hyvä niin.

Eipä tässä tietenkään mitään uutta auringon alla ole, mutta jos vanhantyylinen glamrock kiinnostaa, niin suosittelen.

En ole Revolution X:ää kuullut kylläkään, mutta eiköhän siinä samoilla linjoilla mennä. Ja mielenkiintoinen seikka joillekin,jota kiinnostaa, lienee se, että Edin korvasi joskus -77 loppupuolella Nosebleedsin laulajana muuan Morrissey.

– V. Vahtera

spot_img