ED BANGER & THE NOSEBLEEDS: Riding the Whirlwind/Be Who You Wanna Be (Hiljaiset Levyt HIKS-083) 2023

Aiheeseen liittyvää

Wishing Well: Space Invaders

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen...

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Tässä on sitten taas eräs vanha legenda Suomijulkaisulla. Ei legenda siksi, tai no miksei siksikin, että Ed Banger (Edmund Garrity) esiintyy A-puolella Edinä ja B-puolella toisena persoonanaan Edwiinana.

Mutta juu, Nosebleedsin vuoden -77 single Ain’t Bin To No Music School myi yli 10000 kappaletta ja oli pikkuhitti. Siitä bändi parhaiten muistetaan, biisihän on lukuisilla punkkokoelmilla.

Ed lauloi myös Slaughter & The Dogsin (jonka roudarina hän oli toiminut) comeback-levyllä Bite Back, joka tehtiin Slaughter-nimellä v.1980. No HENKILÖN ura on jatkunut katkonaisena näihin päiviin asti ja Nosebleedskin teki paluun triona (jossa Ed on ainoa alkuperäisjäsen) joskus 2014 ja viime vuonna tuli pitkäsoitto Revolution X, josta tämän seiskan A-puoli on.

No, biisit eivät niinkään ole punkkia, vaan mennään tuonne vähän kauemmas jonnekin New York Dolls -aikoihin.

Riding… on ihan ok keskitien rockbiisi, mutta olisi huomattavasti parempi ilman tuota ärsyttävää dää-däd-däd-dädädäd-dädä-kohtaa.

Tuo Be Who…, jossa Ed esiintyy Edwiinana, on paljon parempi saman lajityypin edustaja ja jostain syystä hänen laulunsa kuulostaa tässä paljon miehekkäämmältä kuin A-puolella, liekö tämä tarkoituksellista hämäystä juttujen perusteella hyvinkin hauskalta mieheltä/naiselta? Biisin sanoma tulee varmasti jo nimestä selväksi ja hyvä niin.

Eipä tässä tietenkään mitään uutta auringon alla ole, mutta jos vanhantyylinen glamrock kiinnostaa, niin suosittelen.

En ole Revolution X:ää kuullut kylläkään, mutta eiköhän siinä samoilla linjoilla mennä. Ja mielenkiintoinen seikka joillekin,jota kiinnostaa, lienee se, että Edin korvasi joskus -77 loppupuolella Nosebleedsin laulajana muuan Morrissey.

– V. Vahtera

spot_img